Onze school

Conservatorium Leuven biedt - als school voor deeltijds kunstonderwijs - kinderen (vanaf 6 of 8 jaar), jongeren en volwassenen een breed gamma van opleidingen in de richtingen muziek, woord en dans. De school is gelegen in het centrum van Leuven met afdelingen in Heverlee, Kessel-Lo, Wijgmaal, Holsbeek en Nieuwrode.

Deeltijds Kunstonderwijs (DKO)

Kind, jongere of volwassene? In je vrije tijd kan je naar een academie zoals Conservatorium Leuven gaan om er kunstonderwijs te volgen. Je leert er kunstvormen beoefenen, individueel of in groep: een orkest, een dans- of een toneelgroep. Dat deeltijds kunstonderwijs is ook een degelijke voorbereiding op het hoger kunstonderwijs.

Muziek (vanaf 6 jaar)

Wil je leren zingen, alleen of in groep? Of kies je voor een instrument om in een band of orkest mee te spelen, om iemand te begeleiden of net om alleen op een podium te staan? Dan is de richting muziek zeker iets voor jou. Je leert alles wat nodig is om de muzikant in jou tot ontwikkeling te brengen: instrument- of stembeheersing, gehoorvorming, ritmiek, notenschrift en aspecten van muziektheorie.

Woord (vanaf 8 jaar)

Speel je graag toneel? Hou je van gedichten? Wil je de wondere wereld van de taal ontdekken? Dan is de studierichting woord iets voor jou. Op een speelse manier leer je met een zuivere uitspraak en een correct stemgebruik spreken. Je leert jezelf expressief te uiten met taal en lichaam. Wil je gedichten, verhalen of een roman leren schrijven? Dan kan je voor creatief schrijven kiezen (vanaf 15 jaar).

Dans (vanaf 6 jaar)

Kriebelt de dansmicrobe in jou? Dan kan je in je vrije tijd een dansopleiding volgen in onze richting dans. Na de basisopleiding kan je kiezen voor de stijlen klassieke dans (ballet) of hedendaagse dans.

Kwaliteit én kwantiteit

Conservatorium Leuven is een grote school en kan daarom een groot keuzeaanbod bieden. Binnen het domein muziek kan je bijvoorbeeld kiezen tussen alle klassieke instrumenten, een grote selectie oude muziek en zeer veel kleine en grote ensembles. Deze investering in ensembles is een bewuste keuze van de school om de mogelijkheden voor leerlingen te vergroten om op een podium te staan, zowel binnen als buiten de schoolmuren. Het draagt bovendien bij tot het sociale aspect van musiceren. Ook voor de domeinen woord en dans geeft de school de leerlingen zoveel mogelijk kansen om het podium te verkennen.

Conservatorium Leuven kiest resoluut voor kwaliteit en beschikt over veel leraars die volop in het artistieke leven staan als uitvoerder, programmator, … Op die manier krijgen leerlingen niet enkel les van uitstekende artiesten, maar worden ze ook betrokken in het professionele artistieke circuit dankzij de connecties van de leraars. Daarnaast vinden we binnen specifieke vakken leraars met duidelijk verschillende profielen. Hierdoor kunnen leerlingen bewuste en gediversifieerde keuzes maken om hun eigen artistieke persoonlijkheid te ontwikkelen.

© Copyright 2021 • Conservatorium Leuven - Privacy policy Website ontworpen en ontwikkeld door MINSKY